Desenli Bayan Süveter Örneği

Desenli Bayan Süveter Örneği

Kullanılacak Malzemeler
Yün: 2 adet 100 gr.lık siyah
2 adet 100 gr.lık gri renk yumak
Şiş: 5 numara
Beden: 40
Örülüşü
Siyah ve gri renk yün ile yapacağınız yeleğin kol, yaka ve etek ucuna siyah yün ile lastik yapın. Ön ve arkaya 105 ilmekle başlayın. Kolu 3-2-1 olarak kesin. Yaka kesimi için ilmekleri ortalayın. Bir tarafını, her 2 sırada, 1-1 keserek yakaya V şeklini verin. Kol ve yakanını kenarlarını lastik örün.


ÖRNEK YAPIMI (20 İLMEKLE)
1.SIRA: Düz örgü örün. (siyah renk ile) arka sırayı haraşo örün. 2.SIRA: 3 ilmek siyah, 1 ilmek gri, 3 siyah, 1 gri, 3 siyah, 1 gri olarak sıra başına kadar düz örün. Dönüş sırasında 2 ilmek gri, 1 ilmek siyah, 3 gri, 1 siyah; 3 gri, 1 siyah renkle ters örgü örün. 3.SIRA: Gri renk ile sıra başına kadar düz örün. Arka sırayı ters örün. 4.SIRA: Siyah renk ile ters örün. Arka sırayı da ters örün. 5.SIRA: Gri renk ile ters örün. Arka sırayı da ters örün. 6.SIRA: Gri renk ile düz örün. Arka sırayı ters örün. 7.SIRA: Siyah renk ile ters örün. Arka sırayı da ters örün. 8.SIRA: Gri renk ile ters örün. Arka sırayı da ters örün. 9.SIRA: 4 ilmek düz örün (gri renk ite) sağ şişi 3. sıranın altına batırıp ilmek alın. Aldığınız ilmeği sol şişe geçirin. “Geçirdiğiniz ilmekle yanındaki ilmeği düz örün. (Böylece ara toplamaları yapmış olursunuz.) 9 ilmek düz örün yine aynı şekilde toplayın.
Her 9 ilmekte işlemi yapın. Arka sırayı ters örün. 10.SIRA: Siyah renk ile ters örün. Arka sırayı da ters örün. 11 .SIRA: ,Gri ile ters örün. Arka sırayı da ters örün. 12.SIRA: 9 ilmek düz örün. 5. sıradaki haraşonun altına batırıp ilmek alın. İlmeği sol şişe geçirip 2 ilmeği düz örün. Arka sırayı ters örün. 13. sırada başa dönerek aynı işlemleri yapın.

Desenli Bayan Süveter Modeli örneği gri siyah örgü

Desenli Bayan Süveter Şeması